24 Nisan 2013 Çarşamba

Karabuğday Pilavı (Greçka Pilavı) Tarifi:




Malzemeler:
2 Yemek Kaşığı İzorya Sızma Zeytinyağı
1 Su Bardağı Karabuğday (Greçka)
Yeteri Kadar Tuz
3 Bardak Kaynar Su
Greçka Pilavı Yapılışı (Karabuğday Pilavı Tarifi):
İzorya Sızma Zeytinyağını bir tencereye koyun, yağ ısınınca yıkadığınız karabuğday (greçka) ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ardından 3 bardak kaynar suyu ekleyin ve , karabuğday (greçka) suyunu çekinceye kadar (15 dakika) kısık ateşte pişirin. 9-10 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olacaktır. Afiyet Olsun...

Glutensiz Karabuğday (Greçka Buğday) Faydaları Nelerdir?


Karabuğdayın (Greçka) Faydaları?

 

Yüksek düzeyde protein içermektedir

Glüten alerjisi olan çölyak benzeri hasta­lar için uygun bir gıda özelliğindedir
Bağırsakların çalışmasını destek­ler
Koles­terolün azalmasına yardım eder
Vücutta yağ toplanmasını engeller
Kilo kontrolü ve zayıflama kürleri açısından idealdir
Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır
Safra taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur
Kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur
Açlık duy­gusunu bastırır
Bünyesinde Rtin,qu­ercetin antioksidanlarını bulundurur
Özellik­le tahıllarda sınırlı miktarda bulunan ve temel ami­noasitlerden biri olan lisin, diyet lif, vitamin (B1 ve E), mineral madde ve linoleik asit gibi temel çoklu doymamış yağ asitlerini içerir.
 Karabuğdayın Besin Değerleri (Greçkanın Besin Değerleri):
100 gram pişmemiş karabuğday (greçka) için;
Enerji: 310 kcal
Karbonhidrat: 63 g
Protein: 11 g
Yağ:1,6 g