24 Nisan 2013 Çarşamba

Karabuğday Pilavı (Greçka Pilavı) Tarifi:




Malzemeler:
2 Yemek Kaşığı İzorya Sızma Zeytinyağı
1 Su Bardağı Karabuğday (Greçka)
Yeteri Kadar Tuz
3 Bardak Kaynar Su
Greçka Pilavı Yapılışı (Karabuğday Pilavı Tarifi):
İzorya Sızma Zeytinyağını bir tencereye koyun, yağ ısınınca yıkadığınız karabuğday (greçka) ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ardından 3 bardak kaynar suyu ekleyin ve , karabuğday (greçka) suyunu çekinceye kadar (15 dakika) kısık ateşte pişirin. 9-10 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olacaktır. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder